donderdag 5 april 2012

Het zwerfvrouwtje en de duiven

Zwerfvrouwtje voert duiven en andere vogels


In ons duivenlokaal kun je al jaren  een foto bewonderen van een oude dame die duiven voert. Ik kreeg die foto ooit van mijn dochter die destijds bij het ANP  in Den Haag werkte.
Ze is op van dat dikke zachtboard geplakt en hangt in het clubgebouw naast het grote plasma- televisiescherm. Het oude duivenvrouwtje meen ik, niet mijn dochter; die laat niet met zich sollen natuurlijk
Wie de foto maakte, waar  en wanneer het zwerfvrouwtje de vogels te eten geeft, weet ik niet. Maar te oordelen naar de outfit van de bejaarde lady zal het wel in de eerste helft van de vorige eeuw geweest moeten zijn.
Misschien  de vijftiger jaren en is het ergens in het Vondelpark of een plantsoen in Den Haag. Het is nog de tijd van de degelijke boodschappentas, de lange mantel met  zo'n grote  handige zijzak en let ook op de dubbele hoofddoeken de bril van formaat. Dat monsterlijk montuur is haar vast niet aangemeten door  de een of andere opticien. Het  zijn de jaren dat we nog geen  idee  hebben wat Beter Zien ,Beter Horen,Dubbel focus, Hans Anders en Specsavers met ons van plan zijn.

De oude vrouw tuurt door dikke niet ontspiegelde glazen. Uit haar rechterhand pikt een blauwband aan een halve broodkorst, op haar linkerarm wacht een kraswitpen geduldig op zijn beurt.
Er lopen duiven aan haar voeten, een meeuw kijkt van een afstandje toe, op de achter- en voorgrond een vijver en treurige bomen.
Al jaren kijken de duivenmelkers in onze vereniging naar deze vrouw en ze worden er niet heet of koud van. Maar......je hoort ze er nooit over klagen.
Niemand moppert dat dat gekke mens maar eens moet verkassen. Nee,  diep in hun hart vinden ze haar wel aardig want zij houdt( hield) immers ook van duiffies  en dat schept een band zullen we maar zeggen.
c.u.

Geen opmerkingen: