zaterdag 21 september 2013

Het Bergerac- weekend van 2013; een nabeschouwing

Bergerac in onze stad

En dan kregen we tot slot te maken met twee Bergeracvluchten in 1 weekend. De middaglossing was door omstandigheden( te warm weer) een week opgeschoven. Nooit eerder vertoond in het duiventheater. Een middaglossing en een ochtendlossing met aankomsten en kloklichterij en module-uitlezingen op grotendeels dezelfde dag. Het afgelopen seizoen was er toch al een van onzekerheid en verrassing geweest, zo werd er steeds vaker naar andere losplaatsen gereden.

Natuurlijk vielen ze  van Bergerac niet als zand en aan de lopende bandBijschrift toevoegen
De overnachtvlucht ging op 03-08 om 14 uur los, de eendaagse Bergeracrace ging op die dag ’s morgens om 8.15 uur van start. In beide gevallen was de wind variabel. Bij de morgenlossing noteerden we de eerste 5 aankomsten tussen tien over acht en ongeveer half tien ’s avonds. marathonman
Johan van Vliet werd om 20.10.55 afgevlagd Er waren 72 ingekorfd door 7 liefhebbers en de prijzen waren tegen elf uur de volgende dag verdiend. En een half uurtje later meldde zich bij Gerard de Graaf in Hoevelaken de eerste middagduif. Zijn duif was 133 Amersfoortse concurrenten te vlug af en 16 deelnemers hadden het nakijken.

Van Vliet en De Graaf zorgden ook voor onverwacht succes. Immers het waren dit keer eens niet de bekende en gekende Fond- coryfeeën  die anders altijd met het eremetaal en de lauwerkrans gingen strijken. Nee, de beide mannen lieten Lambrechts, Bouwman, Boender, Maassen en de beide Keesjes  nu eens een poepie ruiken.
Bij de middaglossing was Hans Keller met een 2e, 4e  en nog zes prijzen succesvol.  Als 3e finishten Vader& Zn K van Nieuwenhuijzen en dan Willem van Rhenen op de 5e en 6e  plaats  en met 7 van de 15 in het klassement .

Op de ochtendvlucht noteerde Johan van Vliet ook nog een 3e en 8e prijs met de hete adem van Rinus L in zijn nek want die maakte een indrukwekkende serie:2-4-6-7-9-11-16-17-18. Voorts verdient toch vermelding de Combinatie de Groot & Dochter met de 5e plaats. Terwijl bij de middagvlucht 7 van de 17 deelnemers de prijzenboot misten vlogen alle 7 deelnemers op de ochtendvlucht prijs.  De duiven vielen niet als zand en aan de lopende band. Toch  stonden  relatief gezien niet  lang open en hadden een vlot verloop
©c.u.

Geen opmerkingen: