maandag 17 juni 2013

Sint Vincent in Amersfoort

Hans met bloemen




Voor deze duizendkilometervlucht  werden in ons N.I.C. een kleine 60 duiven aan de start gebracht, verdeeld over 13 liefhebbers.
De duiven werden om 13.00 uur onder gunstige omstandigheden gelost. Omdat er een stevige wind uit zuidelijke richting stond, dacht menigeen aan vroege aankomsten. Hoewel er in Nederland hier een daar wel erg vroege duiven arriveerden, duurde het toch tot tien uur voor de eerste duif zich in Keistad meldde.

En we kregen een verrassende winnaar  te zien in Hans Keller die zijn kraswitpen duivin, de 07-1562156 om 10.00.10 constateerde. De 2e duif die in Amersfoort landde was van John Rekers, hij klokte  een kwartiertje later( 10.14.41.)
Deze Reisduifduif werd op de voet gevolgd door een vogel van E.J. Bouwman.(10.15.16). De 4e die bij onze meldposter Jaap Pouw  de telefoon liet rinkelen was Rinus Lambrechts. Hij liet 10.16.33 noteren. En ja,  op plaats nummer 5  kregen we weer een Kellerduif. (10.17.14). Hans draaide tenslotte 4 van z’n 9 gezette duiven in de prijzen.
Ook de 7e en 9e plek eiste hij zo voor zich op. Herman de Waal die als 6e finishte  viel net buiten de top 5. De Cahors- duivin van Cor L. Uitham werd als 8e afgevlagd. De 10e prijs viel  ook toe aan John Rekers en Kees van Nieuwenhuizen& Zn werden 11 en 12. P. Boender pakte een 13e klassering en Rinus Lambrechts sloot de rij met de 14e en 15e prijs.

Over de winnares , die 156 van Hans nog wat aardige  saillante bijzonderheden.  Ze is overgewend vanuit Zoelen waar Hans  een paar jaar geleden nog zo idyllisch woonde aan het riviertje de Linge. Of de duivin daar nog een tussenlanding  heeft gemaakt zullen we niet weten. In 2008 en 2009 heeft ze daar nog nationaal prijs gevlogen van Montauban en Bordeaux.
Haar ouders stammen af van De Dax en de Witte Stip van Bert vd Brink en  van De Fijne x een late dochter uit de Kelsey  van ( jawel!)Rinus Lambrechts. Keller laat zijn duiven alle dagen vrij uitvliegen.
De 156 heeft met haar ploeggenoten een minimale en summiere voorbereiding op deze overnachtvlucht gehad. Een paar keer naar Langbroek, 3x naar Breda of zo,  verder de  door de afdeling ingelaste  zondagse training van Morlincourt en de voorbije week tenslotte nog die pittige ST Quentin met tegenwind.

Peter Boender die op Brive de 1e prijs opeiste en met 2 duiven mee 100% prijs pakte  en zo de sterren van de hemel speelde moest nu dus  genoegen nemen met een staartprijs en Janus Schotsman kon zijn stuntwerk van die vlucht ook niet herhalen, zijn eerste duif kwam net na winkelsluiting. Hij had nu twee duiven ingezet en was een van de vijf liefhebbers die de boot moesten missen.
Voorts lieten  enkele gekende  melkers op deze Koningsvlucht nog even verstek gaan. Zij zijn druk aan het poetsen en brengen hun troepen in stelling voor Perigueux waarvoor aankomende dinsdag ingemand  mag worden.
©c.u.

Geen opmerkingen: