zaterdag 20 juli 2013

Zijn doffer was geen eendagsvlieg


Orange   morgenlossing                                                                                          NIC Amersfoort
 Op 12 juli  werden onze duiven in het Zuid Franse Orange om 7 uur gelost.  Dat stadje  heeft sinds 1544 bindingen met onze Oranjes en is  verder bekend om zijn wijnbouw.  Willem Alexander en Maxima waren er helaas niet aanwezig om de duiven uit te wuiven en aan te moedigen, want  gezien de  O.N.O en Noordenwind beloofde het een  moeilijke vlucht te worden.
Bovendien moesten de  vogels door het Rhonedal  waar in de zomer de koude Mistral  geniepig kan waaien . Op de dag van lossing bereikten   tussen 10 en 11 uur ’s avonds slechts een handvol duiven in Nederland  hun thuishaven.

In Amersfoort arriveerde  na een reis van 893 km de eerste duif  de volgende morgen om  9.06.46. Het was de 08- 1315848 van Rinus Lambrechts. Zijn doffer werd om 9.19.31 gevolgd  door de Comb. Smit van pv de  Ordonnans met hun Grijze.
Een klein half uur later kwam Peter Boender zich als 3e melden en daarna begon een lange dag van wachten op de rest van de prijsduiven. Daarmee  volgde ons inkorfcentrum de landelijke trend immers  het duurde  tot  na zessen voor het concours  zo ongeveer gesloten kon worden. Trouwens heel Nederland kende die dag vluchten die traag liepen waarbij veel duiven achterbleven en niet op een acceptabele tijd thuis wisten te geraken.





Daarom  chapeau voor de 848 van Rinus. Zijn  doffer was geen eendagsvlieg die  nog nooit eerder zijn kunnen had getoond. Als een duif al  7x op de overnacht prijs heeft gevlogen waarvan 6 maal  1 0p 10 dan is  het succes op Orange ook geen toevalstreffer.
De doffer zat op eitjes en was vorig jaar helemaal niet gespeeld. Op advies van een ogenkeurder kreeg hij een jaar  verlof om op de kweek gezet te worden. De vader van de 848 stamt uit de 4e Nat Bergerac van Huub Bransen, de moeder komt van Jaco en Gerrit van Nieuw Amerongen.

Behalve de 1e prijs  van het Inkorfcentrum klasseert  de Rinusduif zich als 3e in Regio 2a en 18e in Afdeling7.  Lambrechts mocht dus afgelopen zaterdag wel een  een  flesje  Gigondas  of Chateauneuf du Pape opentrekken want  hij scoorde ook nog de 5e, 7e en 11e . Voorts was in de top J.M. van Vliet succesvol met plek 4, 8,9 en 10. En tenslotte  was plaats 6  nog voor Cor Uitham weggelegd.


©c.u.

Geen opmerkingen: